Servicii profesionale de securitate | Vă aşteptăm să ne contactaţi fie la numărul de telefon 0236.816.266, 0729.514.400, fie prin mail la adresa noastră tehnic@vipguard.ro pentru ca un expert în sisteme de securitate să vă îndrume în a alege cea mai bună variantă pentru a vă proteja casa sau afacerea dumneavoastră.
Cuprins
ToggleNu va costă nimic! Aranjaţi o întâlnire cu unul din experţii noştri şi arătaţi-i ce vreţi să securizati. El vă va îndruma în aşa fel încât costurile dumneavoastră vor fi minime iar gradul de protecţie maxim.
Chiar dacă afacerea / locuinţa dvs. se află în mediul urban sau rural noi vă sprijinim!
Ne deplasăm oriunde pe teritoriul României şi fiindcă suntem bine pregătiţi terminăm treaba repede şi bine! Suntem tineri şi dornici de muncă, tehnicieni şi ingineri experţi în sistemele de securitate, pasionaţi de ceea ce facem şi vă garantăm calitatea muncii noastre!
Servicii profesionale de securitate | Cadrul legal
Orice sistem de securitate, fie că e vorba de sistem de supraveghere video, fie de un sistem de alarmare antiefracţie sau împotriva incendiilor, trebuie montat de către o societate licenţiată de către IGPR în acest sens.
Personalul care execută instalarea sistemului de supraveghere sau de alarmă trebuie să aibă pregătire şi experienţă în montajul sistemelor de supraveghere video şi alarmă. Orice sistem de supraveghere video sau alarmă trebuie să fie însoţit de factură de montaj emisă de societatea instalatoare cât şi de copie a licenţei de instalare sisteme de securitate.
Pentru societăţile comerciale a căror activitate presupune obligaţia de a deţine un sistem de securitate montat este obligatoriu şi încheierea unui contract de mentenață, ori cu societatea care a montat sistemul de securitate, ori cu oricare altă societate instalatoare avizată de către IGPR.
Nerespectarea acestor obligaţii aduce de la sine atât contravenţii cât şi sancţiuni de ordin penal!
Respectând legea vă respectați pe dumneavoastră! Legea referitoare la sistemele de securitate este L333/2003 completată de HG 301/2012.
Sistemele de supraveghere video instalate şi funcţionale sunt manipulate doar de către persoane sau societăţi comerciale care au Licenţă emisă de către IGPR în acest sens. Prelucrarea imaginilor captate de către un sistem de supraveghere video de o persoană neavizată poate atrage de la sine contravenţii sau începerea urmăririi penale.
Pe scurt, beneficiarul are tot dreptul de a viziona imagini înregistrate de către sistemul de supraveghere montat pe proprietatea sa, însă nu are dreptul de a face publice sau de a transmite mai departe ingregistrări ale sistemului de supraveghere.
În atenţia asociaţiilor de locatari care doresc instalarea unui sistem de supraveghere video în incinta imobilului!
Este bine de ştiut că e nevoie de acordul majorităţii locatarilor pentru supravegherea video a intrărilor şi spaţiului comun din imediata apropiere a intrării, iar pentru fiecare palier de bloc este nevoie şi de acordul celor care au ca spaţiu comun etajul respectiv.
Locatarii care din diverse motive nu doresc instalarea unui sistem de supraveghere video în partea comună a imobilului în care locuiesc trebuie să reţină faptul că înregistrările sunt prelucrate doar în scopul de a prinde autorii unor fapte ilegale sau imorale de către societatea licenţiată în colaborare cu Poliţia de Ordine Publică.
Sistemele de alarmă sunt compuse dintr-o centrală cu diferiţi senzori care transmit acesteia momentele producerii unor evenimente atenţionând beneficiarul prin diverse metode.
Senzorii sistemului de alarmă pot fi de mişcare, de gaz, de fum sau de foc. Sistemul de alarmare poate anunţă beneficiarul printr-un semnal luminos, semnale sonore, trimitere de SMS-uri, apelare telefonică sau trimitere de e-mail-uri sau notificări de tip „push” pe telefon.
Societatea Vipguard, a fost înfiinţată în anul 2002 ca răspuns la cerinţele pieţei interne, în concordanţă cu cererea tot mai mare de servicii specializate în domeniul securităţii private, şi creşterii alarmante a fenomenului infracţional.